Barajul Paltinu
Este situat in Valea
Doftanei din jutetul Prahova, pe cursul raului Doftana. Barajul
Paltinu este situat la cota 645 m.d.M. si are o inaltime de 108m si o
lungime de 455m. Constructia barajului a inceput in 1966 iar in anul 1971 a
fost dat in folosinta, barajul a mai fost consolidat intre anii 1976 si 1982.
Barajul serveste la alimentarea cu apa potabila a localitatilor Campina si
Ploiesti, la producerea de energie hidroelectrica dar si pentru irigatul
zonei Baicoi-Ploiesti.
Acces baraj Paltinu
Mergeti pe drumul
Bucuresti – Ploiesti (DN1), treceti de Ploiesti si mergeti spre Campina.
Din Campina strabateti orasul spre comuna Valea Doftanei. Se merge pe langa rau
pana ajungeti la barajul Paltinu.
Barajul Paltinu este situat intr-o
zona superba, ideala pentru relaxare, plimbari si aer curat. Se poate pescui pe
partea dreapta a barajului. Lacul este foarte bun pentru
pescuitul pestilor rapitori cat si pentru pescuitul pestilor pasnici.
Specii de pesti: Pastrav, Salau, Stiuca, Biban, Biban Soare, Clean,Crap,Caras, Platica, Rosioara, Oblete.
www.google.ro
Vegetatia si relieful din zona garanteaza o relaxare binemeritata turistului pe aceste meleaguri. Cheile Doftanei sunt la cativa kilometri de lac, ca si ruinele Bisericii Vechi din satul Traisteni sau rezervatia de brad natural Glodeasa, veche de peste 100 de ani.
www.google.ro
Facilitati: Pescuit
din barca , Access auto, Copaci pe mal, WC, Posibilitate campare
Momeala Barajul Paltinu:
pufulete, boabe de porumb conserva, boabe de porumb uscate, rame, viermusi, mamaliga
(patratica).
In privinta taxei de pescuit
inca nu detin informatii.
www.google.ro
Observatii personale: Rezultate bune am obtinut pe bratele barajului, acestea fiind Bratul Paltinoasa si Bratul Secaria. Bratul Secaria este mai putin accesibil, insa situatia se schimba in cazul in care aveti in dotare o barca. Pe ambele brate exista posibilitatea de campare, undeva in capatul bratului. Atentie insa, noaptea exista posibilitatea sa aveti vizitatori, si anume ursul brun.
www.google.ro
No comments:
Post a Comment