Sunday, October 14, 2012

In mijlocul naturii



   Buna ziua


Asa cum am promis, revin acum cu detalii despre partida de pescuit organizata de mine si prietenul meu Dragos pe barajul Paltinu, sambata 13.10.2012.
Am pornit in jurul orei 6:00 AM catre locatia stabilita pe o ploaie torentiala iar in jurul orei 7:00 AM am ajuns la locul cu pricina. Descarcarea si transportul bagajelor si a barcii ne-a luat aproximativ 15 minute deoarece distanta dintre masina si apa era de cateva sute de metri. Odata ajunsi la marginea apei, am montat motorul pe barca, am urcat bagajele, am luat pelerina pe noi si gata, am pornit la drum. Peisajul era parca desprins din filmele horror, o ceata densa era intinsa pe suprafata lacului dar si pe dealurile din jur...



Dupa aproximativ 10 minute de mers pe apa, ajungem la locul cu pricina. Obervam cu stupoare cat de mult a   
scazut barajul, cel putin 3-4 metri. 





Coboram din barca, legam serios barca la mal pentru a nu avea vreo surpriza neplacuta si incepem sa urcam catre adapostul improvizat gasit din intamplare de prietenul meu in timpul verii. Dupa cativa zeci de metri ajungem la locul cu pricina si raman impresionat de cat de bine arata acel adapost. Vreau sa mentionez ca am gasit acolo tot ce trebuie pentru supravietuirea in padure pe durata a cateva zile: un tuci, o cratita, furculita si cutit, ulei, o ladita in care erau cartofi si ceapa, pe tavanul adapostului stateau atarnati ardei rosii precum si usturoi. Paturile erau confectionate din barne de lemn care aveau deasupra lor polistiren destul de gros numai bun de dormit. Sub aceste paturi am gasit cu prietenul meu cuie, sarma, un topor si un ciocan folosite mai mult ca sigur pentru constructia adapostului.




Am hotarat impreuna cu Dragos sa mai zabovim putin in adapost deoarece ploaia nu se oprea deloc si ne ingreuna activitatea principala, pescuitul. Timp de o ora si jumatate am stat intinsi pe acele paturi, destul de confortabile pot sa spun, timp in care pe suprafata bratului Secaria si-au facut aparitia o sumedenie de gaste si rate salbatice. La un moment dat ploaia s-a mai domolit, ne-am luat inima in dinti, am coborat la marginea  apei si am inceput pescuitul. Undeva in dreapta noastra erau cativa copaci cazuti in apa, loc propice pentru rapitor. Am inceput sa pescuiesc cu un vobler micut in cautarea cleanului, am avut un singur atac la mal, insa fara sorti de izbanda. Am trecut la oscilanta, apoi la lingurita, apoi din nou la vobler insa fara nici un rezultat.




Dragos pescuia in stanga mea, langa niste pereti de stanca la biban, iar acesta din urma raspundea destul debine la rama rosie. Am decis in cele din urma sa pescuiesc si eu pe fund la rama rosie iar rezultatele nu au intarziat sa apara.








La un moment dat a inceput sa ni se faca foame, fapt pentru care am hotarat sa mergem catre adapost si sa ne apucam sa pregatim masa.





Dupa terminarea pranzului, am mai zabovit putin iar apoi am hotarat sa strangem tot echipamentul si sa facem  o plimbare pe lac. Odata instalati in barca, am mers pana in capatul bratului Secaria, apoi am mers pe langa peretele barajului iar apoi catre mal, deoarece vremea incepea din nou sa se strice iar noi nu mai vroiam cu nici un pret sa ne udam din nou.










Chiar daca pestele nu a raspuns la momelile noastre artificiale asa cum speram noi, partida a fost reusita din punctul nostru de vedere. Aerul curat de munte, peisajele spectaculoase dar si buna dispozitie au transformat aceasta partida de pescuit intr-o iesire frumoasa in mijlocul naturii.

  



No comments:

Post a Comment